Lupiinitalkoot Peltolammin Rukkamäessä

Tule hoitamaan monimuotoista niittyluontoa! Tiistaina 8.6. 2021 kitketään lupiineja Peltolammilla Rukkamäenpuistossa lammashaan liepeillä kello 17 alkaen. Talkoissa muistetaan pitää koronavälit ja huolehtia hygieniaohjeista.

Talkoissa talkoolaisille tarjotaan työvälineet ja yksittäispakatut talkooeväät. Ota mukaan omat työkäsineet ja mahdollisesti oma lapio. Talkoihin voi tulla yksin, kaverin kanssa tai koko perheen voimin.

Rukkamäenpuisto sijaitsee Peltolammilla vastapäätä Peltolammin koulua suunnilleen osoitteessa Rukkamäentie 10. Rukkamäenpuiston perinnemaisemaa hoidetaan laidunnuksella: tänä kesänä haassa laiduntaa 15 lammasta. Hoidon tavoitteena on lisätä luonnon monimuotoisuutta ja palauttaa perinteistä kulttuurimaisemaa. Laidunnuksen ohella kitketään lupiinia, joka valtaa alaa alkuperäislajistolta. Rukkamäessä talkoilla on saatu lupiinia vähenemään merkittävästi. Ensimmäiset talkoot olivat kesällä 2013.

Lupiinin torjunta vaatii säännöllistä ja pitkäjänteistä työtä. Talkoot järjestää ProAgria Etelä-Suomen MKM maisemapalvelut ja Tampereen Infra Oy.

The event is finished.

Päivämäärä

08 Jun 2021
Expired!

Aika

17:00 - 19:00

Sijainti

Rukkamäenpuisto
Rukkamäentie 10
Kategoria

Järjestäjä

ProAgria Etelä-Suomen MKM maisemapalvelut ja Tampereen Infra Oy
QR Code